1 1 3

10 activitats essencials a La Paz, Mèxic

La Paz és la capital de l'estat mexicà de Baja California Sur, una destinació ideal per a unes vacances tranquil·les en contacte amb la natura. La seva privilegiada ubicació a només 2 hores al nord de Los Cabos permet que els visitants puguin gaudir d'increïbles postes de sol, paisatges desèrtics i platges de sorra fina. Tu decideixes si t’estimes més dedicar la teva estada a les activitats aquàtiques, a explorar la riquesa cultural i històrica de la ciutat o a relaxar-te davant el mar. Pots fer tot això i molt més a La Paz!

Què fer a la ciutat mexicana de La Paz

La ciutat de La Paz proposa un perfecte equilibri entre relax i entreteniment. No obstant això, i malgrat totes les seves activitats d'oci, el que et robarà el cor serà la seva gent. Els “paceños” et rebran amb la màxima hospitalitat i afecte, perquè la teva estada sigui inoblidable. Has de visitar pròximament La Paz? Això és el que no pots deixar de fer.

1. Passejar pel Malecón

El Malecón és el tresor per excel·lència de la capital de Baja California Sur. El passeig marítim dona la benvinguda al visitant amb unes postes de sol que passen del rosa al vermell intens els 365 dies a l'any. Descobreix-los a través d'un passeig de 5 km entre escultures que fan d'aquest el Malecón més bell de Mèxic. Quan et canses de caminar, continua admirant el paisatge des d'una de les cafeteries o restaurants del Malecón.

2. Recórrer el centre històric

Una altra de les visites imprescindibles a La Paz és el centre històric, on t'esperen punts d'interès com l'Antic Palau Municipal, que avui dia alberga el Centre Cultural de la Paz, i és el millor lloc per endinsar-se en l'art local. Imperdibles són també el Teatre Juárez, amb més de 100 anys d'antiguitat, i el Museu d'Art de La Paz (MUABCS), dedicat a l'art modern i contemporani. Remata el teu recorregut a la Missió de Nostra Senyora de la Paz, fundada pels jesuïtes al segle XVIII.

3. Nedar amb taurons balena

Una activitat molt emocionant que fer a La Paz és nedar amb taurons balena. Es tracta d'una experiència que mai oblidaràs i que et permetrà observar molt de prop i aprendre més sobre aquests peixos gegants. El tour de neda amb els taurons balena es realitza només entre els mesos d'octubre a maig, sol durar unes 3 hores i inclou tot el necessari per gaudir amb seguretat d'aquesta activitat.

4. Relaxar-te a la platja

Aquesta ciutat té algunes de les platges més espectaculars de Mèxic, així que quin millor pla que relaxar-te en una d'elles sota el sol? Entre les millors trobem Platja Balandra, que forma part d'una àrea natural protegida, i la de Tecolote. En aquesta última, també podràs gaudir d'activitats aquàtiques com kayak, paddle surf, a més de veure mantarraies gegants.

5. Fer una excursió a Todos Santos

Només cal desplaçar-se una hora des de La Paz per arribar a Todos Santos, una localitat d'atmosfera artística repleta de cafès, galeries i boutiques. Es tracta d’una destinació gastronòmica amb restaurants que ofereixen experiències de l’hort a la taula, i molt coneguda entre els entusiastes del surf per la seva espectacular platja Cerritos.

6. Practicar esports extrems a La Ventana i El Sargento

Et van les emocions fortes? Llavors, no pots perdre't La Ventana i El Sargento, dues poblacions a uns 45 km de La Paz que ofereixen l'oportunitat de practicar activitats d'aventura com el kitesurf o el ciclisme de muntanya. Si et ve de gust, pots quedar-te a dormir en qualsevol d'aquestes localitats gràcies a la seva àmplia oferta d'allotjaments, que van des d'hotels boutique fins a espectaculars glampings.

7. Provar la pesca esportiva a Los Barriles

Si t'agrada provar una activitat diferent, apropa’t a Los Barriles, una població on podràs experimentar la pesca esportiva. Entre els mesos de juny a desembre, se celebren tornejos gràcies a l'abundància d'espècies per pescar, com el marlí, el peix gall o el peix espasa. Aprofita per fer altres activitats aquàtiques com el busseig, windsurf o paddle surf.

8. Gaudir de la tranquil·litat a El Triunfo

Una altra de les escapades que fer durant la teva estada a La Paz és a El Triunfo. Aquí t'esperen diferents atractius com la famosa xemeneia La Ramona, que impressiona pels seus 47 m d'alçada. No et perdis tampoc el Museu de Ruta de Plata i el Museu del Vaquer de les Califòrnies, on indagar sobre la història dels ranxers i les seves tradicions. Una altra excursió d'interès és a la propera San Antonio, un destí tranquil i pintoresc que omplirà la teva càmera de fotografies increïbles.

9. Albirar balenes grises

De desembre a l’abril, tens la possibilitat d’albirar balenes grises a Puerto Chale, una petita comunitat pesquera de La Paz. Les seves aigües assossegades i de baixa profunditat et permetran admirar aquests enormes mamífers en tota la seva esplendor.

10. Nedar amb llops marins

L'Illa Espíritu Santo proposa una gran varietat d'experiències per a una jornada molt completa. Declarada Patrimoni de la Humanitat, una excursió a aquesta illa suposa avisar dofins, mantarraies i orques. A més, si les visites entre setembre i maig tindràs l'oportunitat de nedar amb llops marins.

Exprimeix el millor de la natura en el teu viatge a La Paz! Aquest destí, sens dubte, es colarà entre els teus favorits d'enguany.

¡Compartelo en tus redes!